Kell most a békemenet mint egy falat kenyér
2024. június 01. írta: Libertas

Kell most a békemenet mint egy falat kenyér

/Libertas - egy politológus naplója/

A Fidesz békemenetet tart - sorrendben a tizediket (2012 óta) - amire tényleg óriási most a szükség. Először is picit elkenődhettek a hívek a Novák Katalin botrányon, aztán azon is, hogy akad, aki csúcs-fideszesként átáll az ellenséghez (Magyar Péter), harmadszor pedig, hogy nem nagyon maradt más összetartó szlogenjük, mint a háború és az attól való kollektív rettegés lélek-nemesítő közös átélése. Most is ez várható: a háború szó percenként 6-8 alkalommal fog elhangozni (ezt garantáljuk).

bekemenet.jpg

A kép forrása: magyarnemzet.hu

Az is furcsa lehet kormány-szolgaként, hogy talán fogyatkoznak és a két millió lelkes hívő talán már nincs is meg. Borzalom. Kell tehát utcára vinni fél Pestet (150-200 ezer vérfideszest) hogy megnyugodjanak kicsit: megvan még a két millió párthívő. A baj az, hogy csakugyan megvan és amíg Orbán nincs az örök vadászmezőkön meg is lesz minden választáson. Ez a magyar kereszt, ezt kell cipeljük nekünk többieknek.

De a békemenet most majd felszabadítja őket: Fidesz hívőként szét lehet majd tekinteni, a hatalmas 200 ezres tömegen (ennyit várnak az 1,6 millió pestiből a megmozdulásra és lehet meg is lesz ez a szám), majd meg lehet nyugodni: még mindig ők a többség. Két millió megszállott a 9,5 milliós Magyarországon. Matematikailag persze nem többség, de választási szempontból nagyon is az. Az 5 millió választáson megjelenő 40%-a, ami éppen elég mindig egy fölényes győzelemhez. Na ezért többség a 2 millió egy közel 10 milliós országban. Újabb magyar kereszt. EZT is cipeljük.

A háború és béke kérdése persze pöntyög: hamarosan indulnak ugyanis fiaink Afrikába harcolni (parlamenti felhatalmazással) és minden létező diktatúrával baráti a kapcsolatunk plusz Oroszországot támogatjuk az újabb agressziókban. Így a békepárt valójában háborús párt, amit csak az nem lát, aki most szombaton, június elsején a tömeget nézi maga körül lelkesen ünnepelve a Fideszt. Megint egy kereszt, ez is a többiek vállát nyomja. De ilyen ez a fránya demokrácia: ha akad egy erő, mely több hívet gyűjt össze mint az összes többi, akkor ő diktál.

De a békemenet is véget ér a, hívek hazamennek mi pedig várhatjuk június kilencedikét, amikor a békemenetes csapat újra megindul csak épp ezúttal az urnákhoz, hosszú tömött sorokban. Aztán megszavazzák azt, amiről úgy hiszik a békét hozza majd el és elégedetten hazatérnek megint, mert azt hiszik megtették, ami a jövőjüket szolgálja. Önhittség, korlátoltság és szervilizmus a hármas pannon-csapás a negyedik kereszt.

libertas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://libertas.blog.hu/api/trackback/id/tr718418721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerlich Ferenc 2024.06.01. 19:23:42

Az Fideszes Index ezt a posztot biztos nem engedi ki. Vagy ha mégis, akkor max félórára a főoldalra, aztán leveszi. Éljen az objektív média!

Libertas 2024.06.02. 13:34:57

Hát hiába bizakodtunk. :(Az Index semmilyen kormánykritikus és/vagy orosz-ellenes posztot nem enged ki. Biztos utasításban kapták :( Éljen a sajtószabadság!
süti beállítások módosítása